Over ons

Carmen Quint

Foto van Carmen Quint

Naast haar studie communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit deed drs. Quint ervaring op bij verschillende werkgevers. Zij schreef persberichten voor grote klanten als Lexa, Hotels.com en FashionWeek. Ook werkte zij als journaliste voor het universiteitsblad VOX, waar ze onder andere een onderzoeksrapportage publiceerde. Daarnaast gaf Quint eigenhandig de communicatiestrategie vorm van meerdere non-profitorganisaties, zoals die van studentenvakbond AKKU en de Women’s March Netherlands.

De vaardigheden, opgedaan tijdens de Radboud Honours Academy en onderzoeksmaster Behavourial Science aan de Radboud Universiteit, stellen Quint in staat gedragswetenschappelijke modellen toe te passen op de effectiviteit van zowel interne als externe communicatie. Dankzij de VSB-beurs werkte zij in Australië een half jaar als Visiting Research Fellow mee aan het project ‘Adhancing News media literacy among young Australians’ van de QUT (Brisbane), de Western Sydney University, het Museum voor Australische Democratie en Google. Hiervan was het doel om mediabegrip onder kinderen en jongeren te optimaliseren.

De maatschappelijke betrokkenheid van Quint blijkt onder meer uit haar inzet voor de studentenvakbond AKKU en voorzitterschap van Stichting Huurteams, die gedupeerde huurders kosteloos bijstaat. Ook haar werkzaamheden voor FNV Young and United en LSVb deed Quint vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid. Als contentcreator was zij daarbij verantwoordelijk voor de communicatie rondom de online raadpleging voor de campagne #Nietmijnschuld. In samenwerking met het Kieskompas analyseerde ze de raadpleging onder duizenden studenten om deze uitkomsten vervolgens aan de politiek te presenteren.

Quint is iemand die energie krijgt van het helpen ontwikkelen van talenten. Met haar aanstekelijke enthousiasme verbindt ze graag mensen om een organisatie of groep naar een hoger niveau te tillen. Sinds augustus 2020 brengt Quint haar kennis over communicatie, marketing en onderzoek over op haar studenten communicatie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In het scala aan vakken dat zij doceert, ligt haar specialisatie op public relations, interne communicatie en profilering, onder meer via sociale media.